Valmistusohje

½ l maitoa
2 munaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 omenaa
2 banaania
1 rkl margariinia
kanelia

  1. Sekoita munat ja pari desiä maitoa kierrevatkaimella.
  2. Sekoita jauhot munamaitoseokseen. Lisää koko ajan sekoittaen loppu maito ja suola.
  3. Anna taikinan turvota ainakin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpiämään 200°C:seen.
  5. Kuori hedelmät, paloittele banaanit ja raasta omenat.
  6. Voitele uunipannu tai käytä leivinpaperia. Kaada taikina pannulle ja kypsennä sitä uunissa kunnes se on hiukan hyytynyt (n.10 min.).
  7. Levitä omenaraaste ja banaaniviipaleet pannukakun päälle. Tupsuttele pannarin pintaan kanelia.
  8. Paista pannukakku kypsäksi (n. 20 minuuttia).
  • Ohjeen ainemääristä tulee ohut uunipellillinen pannaria.
    Paksumpi pannari tulee puolikkaan uunipellin kokoisella uunipannulla.

Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Ohrajauho
  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 200 g
    Banaani, kuorittu
  • 1 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 246 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.9 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 124.1 mg
  • Natrium 267.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 14.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.1 g
  • Proteiini 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 6 g
Jaa sivu