Hedelmätäytekakku

12 annosta

Valmistusohje

pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutukseen:
vajaa 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa tai vaaleaa mehua

väliin:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
3 dl maitoa
2 munankeltuaista
2 rkl perunajauhoja
2 rkl vaniljasokeria
noin 1 dl hilloa tai marmeladia

päälle:
vaaleaa marmeladia tai
300 g mantelimassaa ja
2 valkuaista
reunoille mantelilastuja

koristeeksi: 
hedelmiä ja marjoja
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 200°C:ssa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Sekoita kerma, maito, keltuaiset ja perunajauhot kattilassa, kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos sakenee, nosta kattila levyltä. Sekoita kiisseliä muutama kerta jäähtymisen aikana. Lisää lopuksi vanilliinisokeri.

3. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyjä vaalealla mehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä alimman levyn päälle ensin ohut kerros hilloa, sitten puolet kiisselistä. Nosta toinen levy päälle ja täytä kuten ensimmäinen väli. Paina kansilevy kevyesti päälle.

4. Voit levittää kakun päälle ja reunoille ohuen kerroksen vaaleaa marmeladia. Toinen vaihtoehto on kuorruttaa kakku raastetusta mantelimassasta ja valkuaisista tehdyllä tahnalla. Ripottele reunoille mantelilastuja ja pane kakku sen jälkeen 225°C:seen uuniin muutamaksi minuutiksi niin, että pinta saa kauniin vaalean ruskean värin, 6-7 minuutiksi.

5. Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä. Tee kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Kiehauta seos vielä, anna jäähtyä pari minuuttia ja sivele marjojen ja hedelmien päälle.

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 345 kcal/annos
  • Rasva 14.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Proteiini 9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46.6 g
  • Sokerit 33.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 115.9 mg
  • Kalsium 157.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg