Heljän kurkkukeitto

Raikas kurkkukeitto on nopea valmistaa. Voit muokata reseptistä helposti kasvisversion jättämällä jauhelihan pois.

G
4 annosta

Valmistusohje

3 venäläistä suolakurkkua
1 kurkku
3 isoa sipulia
3 dl vettä
1 liemikuutio
300 g paistijauhelihaa
2–3 valkosipulinkynttä
lisäksi:
smetanaa tai creme fraichea

  1. Leikkaa kurkut ja sipulit pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutio. Lisää liemeen sipulit ja kurkut ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia.
  3. Murustele raaka jauheliha keittoon. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Hauduta noin 10 minuuttia, jotta jauheliha kypsyy.
  4. Tarjoa keitto smetanan tai creme fraichen ja ruisleivän kanssa.
Hiilijalanjälki
1.54 kg CO2 ekv
  • Energia 215 kcal/annos
  • Rasva 12.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Proteiini 18.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 1028.1 mg
  • Kalsium 60.3 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 15.1 mg