Valmistusohje

3 dl perunahiutaleita
4 dl vettä
(tai noin 4 dl perunamuusia)
1/2 dl öljyä
1/2  tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita perunahiutaleet haaleaan veteen.
2. Lisää rasva, suola ja jauhot.
3. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se 6-8 osaan.
4. Taputtele palat litteiksi riekoiksi.
5. Pistele rieskat ja paista 225°C lämmössä noin 15 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 6.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.8 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 171.4 mg
  • Kalsium 7.4 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 3.9 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus