Helpot tattari-kaurarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/01/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H-640x400-1.jpg
Helpot tattari-kaurarieskat
Valmistusohje
2 dl tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3 dl maustamatonta kasvigurttia
0,5 tl suolaa
- Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja anna taikinan tekeytyä uunin lämpenemisen ajan.
- Muotoile taikinasta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee kevyet ruudut taikinaan esimerkiksi taikinarullalla tai veitsellä.
- Paista rieskaa 250 asteessa noin 15 minuuttia.
VINKKI: Lisää rieskataikinaan esimerkiksi porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta tuomaan makua, mehevyyttä ja lisää kuitua.
- Energia 93 kcal/annos
- Rasva 1.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.7 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 109.8 mg
- Kalsium 36.3 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 0.7 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gJogurtti, soijajogurtti, maustettu, rasvaa 1 %, vitaminoitu
-
120 gKaurahiutale
-
130 gJauho, tattarisuurimo tai -jauho