Valmistusohje

500 g kypsää punajuuri(peruna)sosetta
5 dl vettä
1 rkl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
50 g hiivaa
1 dl öljyä
6 dl ydinspelttijauhoja
10–12 dl hiivaleipäjauhoja

  1. Laita punajuurisose kulhoon. Lisää joukkoon melko kuuma vesi, suola, hiutaleet ja leseet. Kun seos on kädenlämpöistä, murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy ja alusta taikinaan jauhot.
  2. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tunti. Leivo taikinasta joko kaksi (vuoka)leipää tai noin 40 sämpylää. Kohota. Pistele leivät ja paista 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia ja sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  3. Punajuurileipä on parhaimmillaan päivän, parin päästä.

Juurekset ovat oivia hiivaleivonnaisten mehevöittäjiä!

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 115 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 9.4 mg
  • Natrium 211 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 3.2 g
Jaa sivu