Helppo valkopapulisäke

G
4 annosta

Valmistusohje

2 tlk kypsiä valkoisia papuja (a noin 230 g) (esim. Bonduelle)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua rakuunaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

  1. Huuhtele ja valuta pavut. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne kattilassa öljyssä. Lisää pavut, sitruunamehu ja mausteet.
  2. Kypsennä välillä sekoittaen, kunnes pavut alkavat pehmetä, noin 7 minuuttia. Survo papuja kevyesti ja lisää tilkka vettä, jos sose tuntuu liian paksulta.

Vinkki! Voit myös käyttää isoja valkoisia papuja. Lisää silloin seokseen alkuvaiheessa 1–2 rkl vettä.

Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 213 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.7 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 106.8 mg
  • Natrium 153.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.3 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
  • Proteiini 9.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 10.6 g