Helppo valkopapulisäke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_ilmastoruokareseptit_valkopapulisake_ruusukaalisalaatti_vaaka_H.jpg
Helppo valkopapulisäke
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
2 tlk kypsiä valkoisia papuja (a noin 230 g) (esim. Bonduelle)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua rakuunaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
- Huuhtele ja valuta pavut. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne kattilassa öljyssä. Lisää pavut, sitruunamehu ja mausteet.
- Kypsennä välillä sekoittaen, kunnes pavut alkavat pehmetä, noin 7 minuuttia. Survo papuja kevyesti ja lisää tilkka vettä, jos sose tuntuu liian paksulta.
Vinkki! Voit myös käyttää isoja valkoisia papuja. Lisää silloin seokseen alkuvaiheessa 1–2 rkl vettä.
0.18 kg CO2 ekv
- Energia 213 kcal/annos
- C-vitamiini 1.7 mg
- Rauta 4.3 mg
- Kalsium 106.8 mg
- Natrium 153.5 mg
- Kuitu, kokonais- 9.3 g
- Sokerit 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
- Proteiini 9.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 10.6 g
Pääraaka-aineet
-
450 gkypsiä valkoisia papuja
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
3 rkloliiviöljyä
-
15 gsitruunamehua (1 rkl)
-
1 tlkuivattua rakuunaa
-
0.25 tlsuolaa
-
0.25 tlmustapippuria