Valmistusohje

2 tlk kypsiä valkoisia papuja (a noin 230 g) (esim. Bonduelle)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua rakuunaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

  1. Huuhtele ja valuta pavut. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne kattilassa öljyssä. Lisää pavut, sitruunamehu ja mausteet.
  2. Kypsennä välillä sekoittaen, kunnes pavut alkavat pehmetä, noin 7 minuuttia. Survo papuja kevyesti ja lisää tilkka vettä, jos sose tuntuu liian paksulta.

Vinkki! Voit myös käyttää isoja valkoisia papuja. Lisää silloin seokseen alkuvaiheessa 1–2 rkl vettä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 213 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 1.7 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 106.8 mg
  • Natrium 153.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.3 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
  • Proteiini 9.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 10.6 g
Jaa sivu