Herkkukurkut

Maustekurkkuja maustavat perinteisesti mustaherukan lehdet, tillin kukinnot, piparjuuri, valkosipuli ja sinapinsiemenet. Jos mustaherukan lehtiä ei ole saatavilla, ne hyvin jättää kokonaan pois.

G
100 annosta

Valmistusohje

noin 5 kg avomaankurkkuja
mustaherukan lehtiä
tillin varsia ja kukintoja
pieni pala piparjuurta
1 – 2 rkl sinapinsiemeniä
(valkosipulin kynsiä)

liemi:
6 dl väkiviinaetikkaa
2,5 l vettä
400 g sokeria
1,5 dl suolaa
1 rkl valkopippuria
1 rkl neilikoita

  1. Kiehauta liemen ainekset.
  2. Pese kurkut ja mustaherukanlehdet.
  3. Lado puhtaisiin säilyketölkkeihin vuorotellen kurkkuja, mustaherukan lehtiä, piparjuurilastuja, sinapinsiemeniä, runsaasti tillin varsia ja kukintoja sekä halutessasi valkosipulin kynsiä.
  4. Kaada jäähtynyt liemi kurkuille. Varmista, että kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa. Voit laittaa päälle tarvittaessa painon.
  5. Sulje astia ja säilytä pimeässä ja kylmässä paikassa. Anna tekeytyä noin viikko.

Vinkki! Voit hyvin tehdä maustekurkkuja vain purkin tai kaksi kerralla. Tällöin puolita tai jaa ohje kolmella. Kurkut säilyvät viileässä noin kuukauden ajan.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.15 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 24 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 954.4 mg
  • Kalsium 18.7 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 4 mg