Herkkukurkut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/etikkas_ilykkeet_id_1617.jpg
Herkkukurkut
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Perinneherkut
- Säilöntä
Valmistusohje
noin 5 kg avomaankurkkuja
mustaherukan lehtiä
tillin varsia ja kukintoja
pieni pala piparjuurta
1 – 2 rkl sinapinsiemeniä
(valkosipulin kynsiä)
liemi:
6 dl väkiviinaetikkaa
2,5 l vettä
400 g sokeria
1,5 dl suolaa
1 rkl valkopippuria
1 rkl neilikoita
- Pese kurkut ja valuta ne.
- Lado kurkut tölkkeihin ja pane niiden väliin huuhdottuja mustaherukan lehtiä, piparjuurilastuja, sinapinsiemeniä, runsaasti tillin varsia ja kukintoja sekä halutessasi valkosipulin kynsiä.
- Kiehauta liemen aineet. Voit käyttää suolaa pienemmän määrän, jos säilytystila on kylmä.
- Kaada liemi kylmänä kurkuille ja aseta päälle kevyt paino ja katso, että kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa.
- Sulje astia ja säilytä pimeässä ja kylmässä paikassa.
0.15 kg CO2 ekv
- Energia 24 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 954.4 mg
- Kalsium 18.7 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 4 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tbspNeilikka, jauhettu
-
1 rklValkopippuri
-
2 dlRuokasuola, jodioitu
-
400 gSokeri
-
25 dlVesi, vesijohtovesi
-
6 dlVäkiviinaetikka
-
1 1/2 rklKuminan siemenet
-
5000 gKurkku