Valmistusohje

noin 5 kg avomaankurkkuja
mustaherukan lehtiä
tillin varsia ja kukintoja
pieni pala piparjuurta
1 – 2 rkl sinapinsiemeniä
(valkosipulin kynsiä)

liemi:
6 dl väkiviinaetikkaa
2 1/2 l vettä
400 g sokeria
2 dl suolaa
1 rkl valkopippuria
1 rkl neilikoita

  1. Pese kurkut ja valuta ne.
  2. Lado kurkut tölkkeihin ja pane niiden väliin huuhdottuja mustaherukan lehtiä, piparjuurilastuja, sinapinsiemeniä, runsaasti tillin varsia ja kukintoja sekä halutessasi valkosipulin kynsiä.
  3. Kiehauta liemen aineet.
  4. Kaada liemi kylmänä kurkuille ja aseta päälle kevyt paino ja katso, että kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa.
  5. Sulje astia ja säilytä pimeässä ja kylmässä paikassa.

Ainesosat

  • 5000 g
    Kurkku
  • 1 1/2 rkl
    Kuminan siemenet
  • 6 dl
    Väkiviinaetikka
  • 25 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 400 g
    Sokeri
  • 2 dl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 rkl
    Valkopippuri
  • 1 tbsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 24 kcal/annos
  • C-vitamiini 4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 18.7 mg
  • Natrium 954.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu