Valmistusohje

3 dl vettä
2 rkl perunajauhoa
2 dl kotimaisia marjoja
(sokeria)

3 dl jogurttia
1 omena raastettuna (1,5 dl)

1. Valmista ensin kiisseli. Sekoita kylmä vesi ja perunajauhot kattilassa. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen haarukkavatkaimella. Älä sekoita enää kiehahtamisen jälkeen. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään.
2. Soseuta kohmeiset marjat. Lisää sose hieman jäähtyneeseen kiisselipohjaan. Lisää hieman sokeria, jos käytät happamia marjoja.
3. Sekoita jogurtti ja raastettu omena keskenään. Jaa jogurttiseos neljään lasiin tai jälkiruokakulhoon.
2. Jaa kiisseliä jokaiseen lasiin.
3. Koristele pakaste- tai tuoreilla marjoilla. Nauti välipalana.

Vinkki! Lisää muutama hapan marja veden ja perunajauhon sekaan kuumennuksen ajaksi, niin saat kiisseliin hyvän rakenteen.

Vinkki! Lisämakeutta kiisseliin saat esimerkiksi kuivatuista hedelmistä tai banaanista.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 89 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.3 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 129.5 mg
  • Natrium 32.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 9.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 1.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*