Herkkumurekkeet
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/herkkumurekkeet4-1.jpg
-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
Valmistusohje
sipuli
2 rkl öljyä
1/2 dl kauraleseitä
1 dl vettä
400 g (broilerin)jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä.
2. Turvota leseitä vedessä noin 5 minuuttia.
3. Lisää sipuli, jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita murekeseos tasaiseksi.
4. Muotoile käsin mureketaikina kuudeksi tasapäiseksi torniksi leivinpaperin päälle leivinpellille tai jos käytössä on muffinivuoka, jaa mureketaikina kuuteen voideltuun syvennykseen.
4. Paista uunissa 200°C:ssa keskitasolla noin 25 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 1.1 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 16.6 mg
- Natrium 439.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Sokerit 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.4 g
- Proteiini 13.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Rasva 9.4 g
Ainesosat
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 dlLese, kauralese
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
300 gJauheliha, broilerin, rasvaa 6-8 %
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlPaprikajauhe
-
1/2 tlMustapippuri
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus