Herkkupuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/herkkupuuro.jpg
-
Avainsanat:
- Maidoton
- Puurot ja myslit
Valmistusohje
2 dl survottuja puolukoita
1 l vettä
5 dl omenan paloja
kanelitanko
3 1/2 dl kaurahiutaleita
sokeria
1. Mittaa vesi ja puolukat kattilaan.
2. Lisää omenat ja kanelitanko
3. Keitä hetki ja lisää kaurahiutaleet. Keitä vielä noin 20-30 minuuttia.
4. Mausta tarvittaessa sokerilla.
5. Poista kanelitanko puurosta, huuhtele vedellä ja kuivata se, niin voit käyttää siitä myöhemmin uudelleen.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 5.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 45.9 g
- Sokerit 17.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 4 mg
- Kalsium 39.7 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 5.7 mg
Ainesosat
-
2 rklSokeri
-
3 1/2 dlKaurahiutale
-
1/2 tlKaneli, jauhettu
-
325 gOmena, ulkomainen, kuorittu
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlPuolukkasurvos, sokeriton