Herkkupuuro

4 annosta

Valmistusohje

2 dl survottuja puolukoita
1 l vettä
5 dl omenan paloja
kanelitanko
3 1/2 dl kaurahiutaleita
sokeria
ripaus suolaa

1. Mittaa vesi ja puolukat kattilaan.
2. Lisää omenat ja kanelitanko
3. Keitä hetki ja lisää kaurahiutaleet. Anna hautua pienellä lämmöllä välillä sekoittaen noin 20-30 minuuttia.
4. Mausta tarvittaessa sokerilla ja ripauksella suolaa.
5. Poista kanelitanko puurosta, huuhtele vedellä ja kuivata se, niin voit käyttää siitä myöhemmin uudelleen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 210 kcal/annos
  • Rasva 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.9 g
  • Sokerit 17.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 100.9 mg
  • Kalsium 39.7 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 5.7 mg