Valmistusohje

3-4 dl pilkottuja voitatteja
2 kevätsipulia tai pala purjosipulia
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
3 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria

  1. Paista sieniä paistinpannulla muutama minuutti niin että nesteitä haihtuu.
  2. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja rasva.
  3. Hauduta hiljalleen noin viisi minuuttia.
  4. Lisää joukkoon ruokakerma ja keitä edelleen kunnes seos sakenee.
  5. Maista ja mausta.

    Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai munakkaan täytteenä.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 7.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.6 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 345 mg
  • Kalsium 6.1 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 1.9 mg