Herkkusuun voitatit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/herkkusuun-voitatit.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Munaton
- Sieniruoat
- Syksy
Valmistusohje
3-4 dl pilkottuja voitatteja
2-3 kevätsipulia
2-3 rkl voita, margariinia tai öljyä
3 dl kermamaitoa
suolaa
valkopippuria
- Hauduta sieniä paistinpannulla muutama minuutti.
- Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja rasva.
- Hauduta hiljalleen kymmenisen minuuttia.
- Lisää joukkoon kermamaito ja keitä edelleen kunnes seos sakenee.
- Mausta.
–
Tarjoa uusien perunoiden kanssa tai munakkaan täytteenä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
120
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7 g
- Sokerit 4.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 379.7 mg
- Kalsium 104.9 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Ainesosat
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 dlMaito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
-
2 1/2 rklVoi
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
140 gHerkkutatti