Valmistusohje

7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3 ½ dl kädenlämpöistä vettä
1 dl hienonnettua basilikaa
öljyä

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.
  2. Kaada vesi nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Peitä taikina tuorekelmulla ja anna kohota 12–18 tuntia huoneenlämmössä.
  4. Sekoita taikinaan hienonnettu basilika.
  5. Peitä kevyesti tuorekelmulla ja anna kohota vajaa tunti.
  6. Lämmitä kohotusaikana uuni 225°C:seen ja laita kannellinen pata kuumenemaan. Sipaise padan pohjalle ja reunoille öljyä.
  7. Kumoa leipätaikina kuumaan pataan.
  8. Laita kansi päälle ja paista puoli tuntia.
  9. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.
  • On tärkeää, että kumoat taikinan kuumaan pataan. Tällöin pohjasta tulee rapea eikä taikina tartu kiinni pataan.

Ainesosat

  • 7 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 g
    Hiiva
  • 3 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Basilika, tuore
  • 1 rkl
    Oliiviöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 66 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 4.1 mg
  • Natrium 93.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.8 g
Jaa sivu