Herne-minttutahna
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_tahnat_rieskat_pystyvaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Dipit ja marinadit
Valmistusohje
200 g pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi
puolikas mintturuukku
2 rkl sitruunan tai limen mehua
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
n. 0,75 dl rypsiöljyä
ripaus mustapippuria ja suolaa
1. Sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori valkosipulin kynsi.
3. Mittaa kaikki aineet korkeaan kulhoon ja soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
37
kcal/annos
- Rasva 3.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
- Sokerit 1.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 7.9 mg
- Kalsium 3.7 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 2.8 mg
Ainesosat
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
60 gRypsiöljy
-
1 rklHunaja
-
1 kplSitruuna, kuorittu
-
7 gValkosipuli
-
200 gHerne