Hernehummus
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_koti_ja_keittio_25_herneet_hummukset_kollaasi_h.jpg
		
		Hernehummus
Maukas hummus, joka valmistetaan kikherneiden sijaan suomalaisesta hernerouheesta.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Dipit ja levitteet
 - Gluteeniton
 - Kananmunaton
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Maidoton
 - Vegaaninen
 
Valmistusohje
3,5 dl vettä
1,25 dl hernerouhetta
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl murskattua kuminaa
0,5 tl suolaa
- Kiehauta vesi. Lisää joukkoon
hernerouhe ja hienonnettu valkosipulinkynsi. - Laita kansi päälle ja anna hautua
matalalla lämmöllä noin puoli tuntia. Sekoita välillä. - Lisää öljy, sitruunamehu ja
mausteet. Tarkista maku. Jos haluat
tasaisemman hummuksen, soseuta
sauvasekoittimella. - Tarjoa levite huoneenlämpöisenä
hyvän leivän, pitaleipien tai vaikka
uuniperunoiden kanssa. 
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
							0.09							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 170 kcal
 - Rasva 10.4 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
 - Proteiini 4.8 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 13 g
 - Sokerit 0.6 g
 - Kuitu, kokonais- 2.8 g
 - Natrium 292.2 mg
 - Kalsium 19.7 mg
 - Rauta 1.7 mg
 - C-vitamiini 0.7 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								0.5 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								0.25 tlKuminan siemenet
 - 
								3 rklOliiviöljy
 - 
								0.52 cupHerne, kuivattu
 - 
								1 lohkoSitruunamehu
 - 
								3.5 gValkosipuli
 - 
								1.47 cupVesi, vesijohtovesi