Hernehummus

Maukas hummus, joka valmistetaan kikherneiden sijaan suomalaisesta hernerouheesta.

G
4 annosta

Valmistusohje

3,5 dl vettä
1,25 dl hernerouhetta
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl murskattua kuminaa
0,5 tl suolaa

  1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon
    hernerouhe ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
  2. Laita kansi päälle ja anna hautua
    matalalla lämmöllä noin puoli tuntia. Sekoita välillä.
  3. Lisää öljy, sitruunamehu ja
    mausteet. Tarkista maku. Jos haluat
    tasaisemman hummuksen, soseuta
    sauvasekoittimella.
  4. Tarjoa levite huoneenlämpöisenä
    hyvän leivän, pitaleipien tai vaikka
    uuniperunoiden kanssa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 170 kcal/annos
  • Rasva 10.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 13 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 292.2 mg
  • Kalsium 19.7 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg