Hernehummus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_koti_ja_keittio_25_herneet_hummukset_kollaasi_h.jpg
Hernehummus
Maukas hummus, joka valmistetaan kikherneiden sijaan suomalaisesta hernerouheesta.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
3,5 dl vettä
1,25 dl hernerouhetta
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl murskattua kuminaa
0,5 tl suolaa
- Kiehauta vesi. Lisää joukkoon
hernerouhe ja hienonnettu valkosipulinkynsi. - Laita kansi päälle ja anna hautua
matalalla lämmöllä noin puoli tuntia. Sekoita välillä. - Lisää öljy, sitruunamehu ja
mausteet. Tarkista maku. Jos haluat
tasaisemman hummuksen, soseuta
sauvasekoittimella. - Tarjoa levite huoneenlämpöisenä
hyvän leivän, pitaleipien tai vaikka
uuniperunoiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 170 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 4.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 13 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 292.2 mg
- Kalsium 19.7 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 0.7 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.25 tlKuminan siemenet
-
3 rklOliiviöljy
-
0.52 cupHerne, kuivattu
-
1 lohkoSitruunamehu
-
3.5 gValkosipuli
-
1.47 cupVesi, vesijohtovesi