Hernehummus

G
4 annosta

Valmistusohje

3 ½ dl vettä
1 ¼ dl hernerouhetta
1 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl murskattua kuminaa

  1. Kiehauta vesi.
  2. Lisää joukkoon hernerouhe ja hienonnettu valkosipulinkynsi, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Laita kansi päälle ja anna hautua matalalla lämmöllä noin puoli tuntia. Sekoita välillä.
  4. Lisää suola, öljy ja mausteet. Jos haluat hummuksesta tasaisemman, soseuta sauvasekoittimella.

    Tarjoa levite huoneenlämpöisenä hyvän leivän kanssa tai uuniperunoiden tai pastan kanssa.
Hiilijalanjälki
0.1 kg CO2 ekv
  • Energia 127 kcal/annos
  • Rasva 10.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.4 g
  • Sokerit 1 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 292.2 mg
  • Kalsium 30.7 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 1.8 mg