Ainesosat

  • 3 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 rkl
    Oliiviöljy
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 1/4 tl
    Kuminan siemenet
  • 1 1/4 dl
    Soijarouhe, vaalea tai tumma

Reseptin ravintosisältö

Energia 127 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.8 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 30.7 mg
  • Natrium 292.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.4 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 10.4 g

Valmistusohje

3 ½ dl vettä
1 ¼ dl hernerouhetta
1 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl murskattua kuminaa

  1. Kiehauta vesi.
  2. Lisää joukkoon hernerouhe ja hienonnettu valkosipulinkynsi, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Laita kansi päälle ja anna hautua matalalla lämmöllä noin puoli tuntia. Sekoita välillä.
  4. Lisää suola, öljy ja mausteet. Jos haluat hummuksesta tasaisemman, soseuta sauvasekoittimella.

    Tarjoa levite huoneenlämpöisenä hyvän leivän kanssa tai uuniperunoiden tai pastan kanssa.
Jaa sivu