Ainesosat

  • 4 dl
    Herne, kuivattu
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 500 g
    Sianpotka

Reseptin ravintosisältö

Energia 230 kcal/annos
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 37.2 mg
  • Natrium 190.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.6 g
  • Proteiini 19.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 6.8 g

Valmistusohje

4 dl kuivattuja herneitä
n. 2 l vettä
500 g savustettua porsaanpotkaa tai kinkun luuta
suolaa

1. Liota herneitä litrassa vettä yön yli.
2. Pane liotusvedessään kiehumaan.
3. Lisää vettä ja pane savupotka joukkoon (poista potkasta kamara, ellet halua tuntuvaa savun makua soppaan).
4. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia.
5. Nosta liha kattilasta ja irrota luusta. Poista lihasta rasva ja jänteet (myös kamara, ellet poistanut sitä jo alkuvaiheessa).
6. Leikkele liha paloiksi ja pane uudelleen keiton joukkoon.
7. Tarkista sakeus ja maku. Mausta suolalla, ellei lihasta irronnut tarpeeksi makua.

Maun mukaan keittoon voi lisätä esimerkiksi sipulia tai porkkanaa.
Mausteina kannattaa myös kokeilla meiramia, paprikaa, sinappia, valkosipulia ja niin edelleen.

Jaa sivu