Hernelevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_koti_ja_keittio_25_herneet_hummukset_kollaasi_h.jpg
Hernelevite
Raikas levite pakasteherneistä, joka valmistuu nopeasti!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
200 g pakasteherneitä
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
- Sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat
hieman väriä. - Soseuta herneet yhdessä paahdettujen siementen kanssa sauva tai tehosekoittimella.
- Purista sitruunasta mehu.
- Lisää joukkoon öljy ja sitruunanmehu. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita ja tarkista maku. Tarjoile levite esimerkiksi kesäkurpitsarieskojen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 139 kcal/annos
- Rasva 10.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 5.8 g
- Sokerit 3 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 39 mg
- Kalsium 8.9 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
200 gAPETIT KOTIMAINEN HERNE 200 G
-
2 rklRypsiöljy
-
1 lohkoSitruunamehu
-
2 rklAuringonkukansiemen