Hernepestopasta

4 annosta

Valmistusohje

300 g pastaa
2 ps pakasteherneitä (à 200 g)
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 prk (200 g) kaurafraichea tai ranskankermaa

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli.
  3. Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  4. Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Lisää hernepesto ja loput herneet pastan joukkoon.

Vinkki! Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 612 kcal/annos
  • Rasva 29.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
  • Proteiini 17.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 78.9 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Kuitu, kokonais- 6 g
  • Natrium 520.2 mg
  • Kalsium 125 mg
  • Rauta 6.8 mg
  • C-vitamiini 23.4 mg