Valmistusohje

n. 6 rieskaa

2 1/2 dl vettä
1 dl hernerouhetta
3 ½ dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kulhoon, jossa on hernerouhe.
  2. Sekoita ja anna jäähtyä.
  3. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Jaa taikina noin kuuteen osaan ja taputtele palat jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 10 cm:n paksuisiksi rieskoiksi.
  5. Paista  250°C:ssa uunissa 12–15 minuuttia.
  6. Lado päällekkäin ja peitä, jotta rieskat pehmenevät.

    Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 169 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 6.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.2 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 294.2 mg
  • Kalsium 114.6 mg
  • Rauta 1.2 mg
Jaa sivu