Hernerieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/hernerouherieskat_kuva_jaana_kankaanp.jpg
Hernerieskat
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
n. 6 rieskaa
2 1/2 dl vettä
1 dl hernerouhetta
3 ½ dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kulhoon, jossa on hernerouhe.
- Sekoita ja anna jäähtyä.
- Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina noin kuuteen osaan ja taputtele palat jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 10 cm:n paksuisiksi rieskoiksi.
- Paista 250°C:ssa uunissa 12–15 minuuttia.
- Lado päällekkäin ja peitä, jotta rieskat pehmenevät.
–
Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 169 kcal/annos
- Rasva 2.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 6.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.2 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 294.2 mg
- Kalsium 114.6 mg
- Rauta 1.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
1 rklRypsiöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLeivinjauhe
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi