Hernerouhe-makaronilaatikko
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/hernerouhe-makaronilaatikko_kuva_jaana_kankaanp.jpg
		
		Hernerouhe-makaronilaatikko
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Junnukokki
 - Kananmunaton
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Uuni- ja pataruoat
 
Valmistusohje
2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa tai muita juureksia raastettuna
2 rkl öljyä
3 tl yrttimausteseosta
1 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
300 g makaronia tai muuta pastaa
2 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä
Päälle:
siemensekoitusta
- Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia.
 - Hienonna sipulit ja raasta porkkanat.
 - Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja juuresraastetta pannulla noin viisi minuuttia. Mausta seos.
 - Keitä makaronit. Älä keitä niitä kypsiksi, jätä ne vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
 - Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan.
 - Kaada päälle kasvisliemi. Jos vuoka on laakea, kasvislientä voi tarvi 1–2 dl lisää.
 - Hienonna siemensekoitusta hiukan ja ripottele makaronilaatikon päälle.
 - Paista uunissa 180°C:ssa noin 35 minuuttia.
 
Hiilijalanjälki / annos
							1.01							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 543 kcal
 - Rasva 20.9 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
 - Proteiini 25.6 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 73.3 g
 - Sokerit 5.3 g
 - Kuitu, kokonais- 4.2 g
 - Natrium 876.3 mg
 - Kalsium 297.9 mg
 - Rauta 6.2 mg
 - C-vitamiini 5.6 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								3 rklAuringonkukansiemen
 - 
								6 dlKasvisliemi, laimennettu
 - 
								80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
 - 
								300 gMakaroni, pasta
 - 
								1/2 tlMustapippuri
 - 
								1 tlPaprikajauhe
 - 
								3 tlOregano, kuivattu
 - 
								2 rklRypsiöljy
 - 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
 - 
								7 gValkosipuli
 - 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								3 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								2 dlSoijarouhe, vaalea tai tumma