Hernerouhe-makaronilaatikko

4 annosta

Valmistusohje

2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa tai muita juureksia raastettuna
2 rkl öljyä
3 tl yrttimausteseosta
1 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
300 g makaronia tai muuta pastaa
2 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä

Päälle:
siemensekoitusta

  1. Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia.
  2. Hienonna sipulit ja raasta porkkanat.
  3. Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja juuresraastetta pannulla noin viisi minuuttia. Mausta seos.
  4. Keitä makaronit. Älä keitä niitä kypsiksi, jätä ne vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
  5. Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan.
  6. Kaada päälle kasvisliemi. Jos vuoka on laakea, kasvislientä voi tarvi 1–2 dl lisää.
  7. Hienonna siemensekoitusta hiukan ja ripottele makaronilaatikon päälle.
  8. Paista uunissa 180°C:ssa noin 35 minuuttia.
Hiilijalanjälki
1.01 kg CO2 ekv
  • Energia 543 kcal/annos
  • Rasva 20.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Proteiini 25.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 73.3 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Natrium 876.3 mg
  • Kalsium 297.9 mg
  • Rauta 6.2 mg
  • C-vitamiini 5.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus