Valmistusohje

2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa tai muita juureksia raastettuna
2 rkl öljyä
3 tl yrttimausteseosta
1 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
300 g makaronia tai muuta pastaa
2 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä

Päälle:
siemensekoitusta

  1. Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia.
  2. Hienonna sipulit ja raasta porkkanat.
  3. Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja juuresraastetta pannulla noin viisi minuuttia. Mausta seos.
  4. Keitä makaronit. Älä keitä niitä kypsiksi, jätä ne vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
  5. Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan.
  6. Kaada päälle kasvisliemi. Jos vuoka on laakea, kasvislientä voi tarvi 1–2 dl lisää.
  7. Hienonna siemensekoitusta hiukan ja ripottele makaronilaatikon päälle.
  8. Paista uunissa 180°C:ssa noin 35 minuuttia.

Ainesosat

  • 2 dl
    Soijarouhe, vaalea tai tumma
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1 tl
    Paprikajauhe
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 300 g
    Makaroni, pasta
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 6 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 3 rkl
    Auringonkukansiemen

Reseptin ravintosisältö

Energia 543 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.6 mg
  • Rauta 6.2 mg
  • Kalsium 297.9 mg
  • Natrium 876.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.2 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 73.3 g
  • Proteiini 25.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Rasva 20.9 g
Jaa sivu