Hernerouhe-makaronilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/hernerouhe-makaronilaatikko_kuva_jaana_kankaanp.jpg
Hernerouhe-makaronilaatikko
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa tai muita juureksia raastettuna
2 rkl öljyä
3 tl yrttimausteseosta
1 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
300 g makaronia tai muuta pastaa
2 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä
Päälle:
siemensekoitusta
- Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia.
- Hienonna sipulit ja raasta porkkanat.
- Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja juuresraastetta pannulla noin viisi minuuttia. Mausta seos.
- Keitä makaronit. Älä keitä niitä kypsiksi, jätä ne vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
- Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan.
- Kaada päälle kasvisliemi. Jos vuoka on laakea, kasvislientä voi tarvi 1–2 dl lisää.
- Hienonna siemensekoitusta hiukan ja ripottele makaronilaatikon päälle.
- Paista uunissa 180°C:ssa noin 35 minuuttia.
1.01 kg CO2 ekv
- Energia 543 kcal/annos
- Rasva 20.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
- Proteiini 25.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 73.3 g
- Sokerit 5.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Natrium 876.3 mg
- Kalsium 297.9 mg
- Rauta 6.2 mg
- C-vitamiini 5.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 rklAuringonkukansiemen
-
6 dlKasvisliemi, laimennettu
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
300 gMakaroni, pasta
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlPaprikajauhe
-
3 tlOregano, kuivattu
-
2 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
7 gValkosipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlSoijarouhe, vaalea tai tumma