Hernetsatsiki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_koti_ja_keittio_25_herneet_hummukset_kollaasi_h.jpg
Hernetsatsiki
Hernetsatsiki maistuu hyvin pitaleipien, grilliruoan tai kreikkalaisen salaatin kanssa!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
0,5 ps (n. 100 g) pakasteherneitä
1–2 valkosipulinkynttä
200 g turkkilaista- tai kaurajogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua
oliiviöljyä
- Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa hieman herneiden rakennetta esimerkiksi haarukalla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkista maku.
- Koristele oliiviöljyllä.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 70 kcal/annos
- Rasva 3.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 6.4 g
- Sokerit 5.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 60.9 mg
- Kalsium 60.7 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 1.4 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
5 lehtiäMinttu, tuore
-
1 tlHunaja
-
200 gJogurtti, maustamaton, rasvaton
-
1 lohkoSitruunamehu
-
1 rklOliiviöljy
-
3.5 gValkosipuli
-
100 gAPETIT KOTIMAINEN HERNE 200 G