Hernetsatsiki

Hernetsatsiki maistuu hyvin pitaleipien, grilliruoan tai kreikkalaisen salaatin kanssa!

G
4 annosta

Valmistusohje

0,5 ps (n. 100 g) pakasteherneitä
1–2 valkosipulinkynttä
200 g turkkilaista- tai kaurajogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua
oliiviöljyä

  1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa hieman herneiden rakennetta esimerkiksi haarukalla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkista maku.
  4. Koristele oliiviöljyllä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 70 kcal/annos
  • Rasva 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 1.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 6.4 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 60.9 mg
  • Kalsium 60.7 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 1.4 mg