Hernetsatsiki
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_koti_ja_keittio_25_herneet_hummukset_kollaasi_h.jpg
		
		Hernetsatsiki
Hernetsatsiki maistuu hyvin pitaleipien, grilliruoan tai kreikkalaisen salaatin kanssa!
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Kasvikset
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Kesä
 - Pastat, wokit ja kastikkeet
 
Valmistusohje
0,5 ps (n. 100 g) pakasteherneitä
1–2 valkosipulinkynttä
200 g turkkilaista- tai kaurajogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua
oliiviöljyä
- Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa hieman herneiden rakennetta esimerkiksi haarukalla.
 - Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
 - Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkista maku.
 - Koristele oliiviöljyllä.
 
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
							0.3							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 70 kcal
 - Rasva 3.5 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
 - Proteiini 1.6 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 6.4 g
 - Sokerit 5.2 g
 - Kuitu, kokonais- 0.8 g
 - Natrium 60.9 mg
 - Kalsium 60.7 mg
 - Rauta 0.1 mg
 - C-vitamiini 1.4 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1 ripausSuola, pöytäsuola
 - 
								5 lehtiäMinttu, tuore
 - 
								1 tlHunaja
 - 
								200 gJogurtti, maustamaton, rasvaton
 - 
								1 lohkoSitruunamehu
 - 
								1 rklOliiviöljy
 - 
								3.5 gValkosipuli
 - 
								100 gAPETIT KOTIMAINEN HERNE 200 G