Valmistusohje

2 leipää

5 dl vettä, maitoa tai piimää
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia tai sokeria
3 dl ruisjauhoja
noin 9 dl hiivaleipä­jauhoja

1. Varaa aineet huoneenlämpöön.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.
3. Vatkaa taikinaan suola, siirappi ja ruisjauhot.
4. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan käsin. Jätä taikina pehmeäksi, jolloin leivästäkin tulee pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
5. Anna taikinan nousta leivin liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
6. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi.
7. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi limpuiksi. Taputtele leivät litteiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle kohoa­maan.
8. Pistele nousseet leivät haarukalla tai puikolla ja paista niitä uunin alimmalla tasolla 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

Jäähdytä leipä ritilän päällä leivin liinalla peitettynä.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 52 kcal/annos
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 4.5 mg
  • Natrium 58.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g

Katso video

Kommentit (3)

  1. Hyvä ohje muuten mutta, valmistusohjeesta on siirappi jäänyt pois.
    Videossa siirappia kyllä lisätään hiivan ravinteeksi.

    • Hei! Kiitos huomiosta. Nyt on ainesluettelossa on myös siirappi.

  2. Hyvä ohje.
    Lisäilen välillä siirappia tai kookoskermaa.
    Jokainen maustakoon makunsa mukaan.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu