Hiivaleipä

30 annosta

Valmistusohje

2 leipää

5 dl vettä, maitoa tai piimää
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia tai sokeria
2 dl ruisjauhoja
noin 10 dl hiivaleipä­jauhoja

1. Varaa aineet huoneenlämpöön.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.
3. Vatkaa taikinaan suola, siirappi ja ruisjauhot.
4. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan käsin. Jätä taikina pehmeäksi, jolloin leivästäkin tulee pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
5. Anna taikinan nousta leivinliinan alla noin kaksinkertaiseksi.
6. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi.
7. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi limpuiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle kohoa­maan.
8. Pistele nousseet leivät haarukalla tai puikolla ja paista niitä uunin alimmalla tasolla 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

Jäähdytä leipä ritilän päällä leivin liinalla peitettynä.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 84 kcal/annos
  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 78.6 mg
  • Kalsium 6.7 mg
  • Rauta 1.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus