Hillosipulit

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kg hillosipuleja
vettä

liemi:
2 1/2 dl vettä
150 – 200 g sokeria
4 dl väkiviinaetikkaa
pala muskottikukkaa
6 – 10 valkopippuria
pala inkivääriä
muutama neilikka

  1. Pane huuhdotut hillosipulit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne.
  2. Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja mausteet.
  3. Ota inkivääri pois liemestä ja lisää sipulit.
  4. Keitä sipuleita hiljalleen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä.
  5. Tölkitä niin, että sipulit ovat liemen peitossa.
Hiilijalanjälki
0.83 kg CO2 ekv
  • Energia 298 kcal/annos
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 70.5 g
  • Sokerit 56.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 11.4 mg
  • Kalsium 88 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 25.8 mg