Ainesosat

  • 1000 g
    Sipuli
  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 175 g
    Sokeri
  • 4 dl
    Väkiviinaetikka
  • 1 rkl
    Valkopippuri
  • 20 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 298 kcal/annos
  • C-vitamiini 25.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 88 mg
  • Natrium 11.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 56.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 70.5 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.8 g

Valmistusohje

1 kg hillosipuleja
vettä

liemi:
2 1/2 dl vettä
150 – 200 g sokeria
4 dl väkiviinaetikkaa
pala muskottikukkaa
6 – 10 valkopippuria
pala inkivääriä
muutama neilikka

  1. Pane huuhdotut hillosipulit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne.
  2. Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja mausteet.
  3. Ota inkivääri pois liemestä ja lisää sipulit.
  4. Keitä sipuleita hiljalleen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä.
  5. Tölkitä niin, että sipulit ovat liemen peitossa.
Jaa sivu