Valmistusohje

2 l kurpitsakuutioita

liemi:
600 g sokeria
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
kanelipalanen
8 neilikkaa
(pari terttua pihlajanmarjoja)

  1. Pese, halkaise ja kuori kurpitsa. Poista pehmeä sisus ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi.
  2. Mittaa kattilaan sokeri, etikka ja vesi sekä lisää sideharsotilkkuun sidotut mausteet.
  3. Keitä, kunnes sokeri on sulanut.
  4. Lisää kurpitsakuutiot ja keitä ne pienellä lämmöllä läpikuultaviksi, 5 – 10 minuuttia. Jos haluat enemmän väriä ja makua, keitä pihlajanmarjat yhdessä kurpitsakuutioiden kanssa.
  5. Pane lämpimiin tölkkeihin ja sulje ne välittömästi.

    Säilytä viileässä ja pimeässä paikassa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 55 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 8.5 mg
  • Natrium 0.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 12.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Proteiini 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g
Jaa sivu