Hirvenliha-punajuuripata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/10/hirvenlihapata_H.jpg
Hirvenliha-punajuuripata
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
700 g kuutioitua hirvenlihaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
vettä
3–4 punajuurta
n. 2 tl suolaa
ripaus rouhittua
mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl Maizenaa
Pinnalle: persiljasilppua
- Hienonna sipuli. Lorauta padan pohjalle öljyä ja kuumenna. Ruskista sipuli ja lihakuutiot padassa.
- Lisää vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle noussut vaahto pois.
- Lisää kuoritut ja lohkotut punajuuret, mausteet ja persilja pataan. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin tunnin verran tai kunnes liha on mureaa. Tarkista välillä, että nestettä on riittävästi.
- Suurusta pata Maizenalla, kuumenna. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Tarjoa peruna- tai juuressoseen kanssa
1.58 kg CO2 ekv
- Energia 296 kcal/annos
- Rasva 12.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 38 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 7.6 g
- Sokerit 6.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 1295 mg
- Kalsium 30.5 mg
- Rauta 7 mg
- C-vitamiini 10.8 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlMustapippuri
-
1 rklMaizena pikasuuruste
-
4 kplPunajuuri
-
2 rklRypsiöljy
-
6 varttaPersilja, tuore
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
1 kplSipuli
-
700 gHirvenliha