Hirvenliha-punajuuripata

G
4 annosta

Valmistusohje

700 g kuutioitua hirvenlihaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
vettä
3–4 punajuurta
n. 2 tl suolaa
ripaus rouhittua
mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl Maizenaa
Pinnalle: persiljasilppua

  1. Hienonna sipuli. Lorauta padan pohjalle öljyä ja kuumenna. Ruskista sipuli ja lihakuutiot padassa.
  2. Lisää vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle noussut vaahto pois.
  3. Lisää kuoritut ja lohkotut punajuuret, mausteet ja persilja pataan. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin tunnin verran tai kunnes liha on mureaa. Tarkista välillä, että nestettä on riittävästi.
  4. Suurusta pata Maizenalla, kuumenna. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Tarjoa peruna- tai juuressoseen kanssa
Hiilijalanjälki
1.58 kg CO2 ekv
  • Energia 296 kcal/annos
  • Rasva 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 38 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 7.6 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 1295 mg
  • Kalsium 30.5 mg
  • Rauta 7 mg
  • C-vitamiini 10.8 mg

Testattu Marttakeittiössä