Ainesosat

  • 700 g
    Hirvenliha
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 280 g
    Punajuuri
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 6 rkl
    Persilja
  • 1 rkl
    Jauho, maissitärkkelys
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Persilja

Reseptin ravintosisältö

Energia 147 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.3 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • Kalsium 21.9 mg
  • Natrium 647.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
  • Proteiini 19 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 6.1 g

Valmistusohje

700 g kuutioitua hirvenlihaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
vettä
3-4 punajuurta
n. 2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl maissisuurustetta
pinnalle persiljasilppua

  1. Hienonna sipuli.
  2. Ruskista padassa sipuli ja hirvenlihakuutiot. Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.
  3. Kiehauta ja kuori pinnalta mahdollinen vaahto.
  4. Lisää pataan kuoritut, lohkotut punajuuret, mausteet ja persilja.
  5. Anna hautua hiljalleen noin kaksi tuntia kannen alla, tarkista välillä nesteen määrä.
  6. Suurusta pata maissisuurusteella. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

    Tarjoa esimerkiksi perunamuhennoksen ja raikkaan salaatin kera.
Jaa sivu