Hirvenliha-punajuuripata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/hirvenlihapunajuuripata.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Syksy
Valmistusohje
700 g kuutioitua hirvenlihaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
vettä
3-4 punajuurta
n. 2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl maissisuurustetta
pinnalle persiljasilppua
- Hienonna sipuli.
- Ruskista padassa sipuli ja hirvenlihakuutiot. Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.
- Kiehauta ja kuori pinnalta mahdollinen vaahto.
- Lisää pataan kuoritut, lohkotut punajuuret, mausteet ja persilja.
- Anna hautua hiljalleen noin kaksi tuntia kannen alla, tarkista välillä nesteen määrä.
- Suurusta pata maissisuurusteella. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
–
Tarjoa esimerkiksi perunamuhennoksen ja raikkaan salaatin kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 8.3 mg
- Rauta 3.5 mg
- Kalsium 21.9 mg
- Natrium 647.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Sokerit 2.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
- Proteiini 19 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 6.1 g
Ainesosat
-
700 gHirvenliha
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
280 gPunajuuri
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
6 rklPersilja
-
1 rklJauho, maissitärkkelys
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 rklPersilja