Hirvikääryleet
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Perinneherkut
Valmistusohje
600 g hirven sisä- tai ulkopaistia
150 g savupekonia
suolaa
valkopippuria
timjamia
tilkka öljyä
nokare voita
2 laakerinlehteä
muutama valkopippuri
muutama maustepippuri
2-3 sipulia
2-3 porkkanaa
kastikkeeseen:
Maizena-kastikesuurustetta
tilkka punaviiniä
1. Leikkaa lihasta poikkisyin 10-12 viipaletta. Nuiji viipaleita muovikalvon sisällä. Mausta viipaleet.
2. Laita pekoniviipale pihveille ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat tikuilla tai langalla.
3. Ruskista kääryleet kuumassa, paksupohjaisessa padassa.
4. Lisää päälle vettä niin että kääryleet peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja mausteet.
5. Anna kääryleiden hautua kannen alla puolisen tuntia.
6. Lisää kuoritut, lohkotut sipulit ja porkkanat. Jatka hauduttamista kunnes kääryleet ovat kypsiä.
7. Suurusta liemi Maizena-kastikesuurusteella ja mausta tilkalla viiniä.
Tarjoa perunan tai kaura-riisin ja puolukka/karpalohillon tai mustaherukkahyytelön kera.
- Energia 157 kcal/annos
- C-vitamiini 2.6 mg
- Rauta 2.8 mg
- Kalsium 18.4 mg
- Natrium 505.1 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3 g
- Proteiini 16.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 9.1 g
Pääraaka-aineet
-
600 gHirvenpaisti
-
150 gPekoni, rasvainen
-
3 gLaakerinlehti
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlTimjami
-
1 rklRypsiöljy