Hirvipastrami
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/10/hirvipastrami_H-1.jpg
Hirvipastrami
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
Valmistusohje
400 g hirven fileetä
2–3 rkl öljyä
tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa
0,5 tl mustapippuria
6–8 katajanmarjaa
- Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Laita kuumalle paistinpannulle öljyä, rosmariinia ja valkosipulia. Kuumenna hetki. Lisää filee pannulle, ruskista pinta ja anna olla pannulla hetken aikaa.
- Nosta filee voipaperiarkin päälle, mausta suolalla, pippurilla ja murskatuilla katajanmarjoilla. Kääri filee paperiin ja anna vetäytyä hetken aikaa.
- Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi alkupalana pikkelöityjen kasvisten kanssa.
0.76 kg CO2 ekv
- Energia 173 kcal/annos
- Rasva 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 21.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 0.4 g
- Sokerit 0 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 1218.9 mg
- Kalsium 11.8 mg
- Rauta 3.6 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
400 gHirvenliha
-
1 tlRosmariini, kuivattu