Hirvipastrami

G
4 annosta

Valmistusohje

400 g hirven fileetä
2–3 rkl öljyä
tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa
0,5 tl mustapippuria
6–8 katajanmarjaa

  1. Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Laita kuumalle paistinpannulle öljyä, rosmariinia ja valkosipulia. Kuumenna hetki. Lisää filee pannulle, ruskista pinta ja anna olla pannulla hetken aikaa.
  2. Nosta filee voipaperiarkin päälle, mausta suolalla, pippurilla ja murskatuilla katajanmarjoilla. Kääri filee paperiin ja anna vetäytyä hetken aikaa.
  3. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi alkupalana pikkelöityjen kasvisten kanssa.
Hiilijalanjälki
0.76 kg CO2 ekv
  • Energia 173 kcal/annos
  • Rasva 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 21.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 0.4 g
  • Sokerit 0 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 1218.9 mg
  • Kalsium 11.8 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Testattu Marttakeittiössä