Valmistusohje

n. ½ kg hirven jauhelihaa
50 g jauhettua siansivua tai pekonia
1 sipuli hienonnettuna
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl vettä tai kasvisten keitinlientä
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl paprikaa

paistamiseen: voita ja öljyä

  1. Ruskista sipulisilppu vaalean keltaiseksi siansivun kanssa.
  2. Jäähdytä seos.
  3. Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut aineet. Vaivaa taikinaa kunnes se tarttuu kauhaan ja kulhon reunoihin.
  4. Muovaa taikinasta vedellä kostutetuin käsin pieniä palloja.
  5. Kypsennä ne kauttaaltaan ruskeiksi voin ja öljyn seoksessa paistinpannussa tai uunissa 225°C:ssa 20 minuuttia koosta riippuen.

Ainesosat

  • 500 g
    Hirvenliha
  • 50 g
    Pekoni, rasvainen
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Valkopippuri
  • 1/2 tl
    Paprikajauhe
  • 2 rkl
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 248 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • Kalsium 30.2 mg
  • Natrium 827 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9 g
  • Proteiini 22.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 14 g
Jaa sivu