Valmistusohje

n. ½ kg hirven jauhelihaa
50 g jauhettua siansivua tai pekonia
1 sipuli hienonnettuna
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl vettä tai kasvisten keitinlientä
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl paprikaa

paistamiseen: voita ja öljyä

  1. Ruskista sipulisilppu vaalean keltaiseksi siansivun kanssa.
  2. Jäähdytä seos.
  3. Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut aineet. Vaivaa taikinaa kunnes se tarttuu kauhaan ja kulhon reunoihin.
  4. Muovaa taikinasta vedellä kostutetuin käsin pieniä palloja.
  5. Kypsennä ne kauttaaltaan ruskeiksi voin ja öljyn seoksessa paistinpannussa tai uunissa 225°C:ssa 20 minuuttia koosta riippuen.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 248 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 14 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Proteiini 22.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 827 mg
  • Kalsium 30.2 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 1.2 mg
Jaa sivu