Hirvisuikalepannu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Hirvipannu_vaaka_3.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhlan nautinnot
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
- Syksy
Valmistusohje
400 g hirven ulko- tai sisäpaistia tai lapaa
100-150 g siankylkeä
2-3 sipulia
suolaa
mustapippuria
5-6 katajanmarjaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl esikäsiteltyjä, kypsennettyjä metsäsieniä
tilkka vettä tai olutta
2 dl lihalientä
1 rkl tomaattipyreetä
persiljaa
- Leikkaa hirvenliha ja siankylki suikaleiksi.
- Hienonna kuoritut sipulit.
- Ruskista kuumassa padassa ensin siankylkisuikaleet, lisää joukkoon hirvisuikaleet.
- Lisää pataan sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon murskatut katajanmarjat, hienonnetut valkosipulinkynnet ja paloitellut sienet sekä tilkka vettä tai olutta.
- Anna hautua kannen alla reilu puoli tuntia, sekoita välillä.
- Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Hauduta vielä hetki.
- Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
–
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja viinimarjahyytelön kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 14.7 mg
- Rauta 6 mg
- Kalsium 33.7 mg
- Natrium 1035.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
- Proteiini 31.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
- Rasva 16.2 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
1/2 tlMustapippuri
-
400 gHirvenpaisti
-
125 gSiankylki
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
7 gValkosipuli
-
2 dlSieni, paistettu
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlLihaliemi, laimennettu
-
1/6 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
3 rklPersilja
-
2 rklPihlajanmarja