Valmistusohje

400 g hirven ulko- tai sisäpaistia tai lapaa
100-150 g siankylkeä
2-3 sipulia
suolaa
mustapippuria
5-6 katajanmarjaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl esikäsiteltyjä, kypsennettyjä metsäsieniä
tilkka vettä tai olutta
2 dl lihalientä
1 rkl tomaattipyreetä
persiljaa

  1. Leikkaa hirvenliha ja siankylki suikaleiksi.
  2. Hienonna kuoritut sipulit.
  3. Ruskista kuumassa padassa ensin siankylkisuikaleet, lisää joukkoon hirvisuikaleet.
  4. Lisää pataan sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää joukkoon murskatut katajanmarjat, hienonnetut valkosipulinkynnet ja paloitellut sienet sekä tilkka vettä tai olutta.
  6. Anna hautua kannen alla reilu puoli tuntia, sekoita välillä.
  7. Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Hauduta vielä hetki.
  8. Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

    Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja viinimarjahyytelön kera.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 400 g
    Hirvenpaisti
  • 125 g
    Siankylki
  • 2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 2 dl
    Sieni, paistettu
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 dl
    Lihaliemi, laimennettu
  • 1/6 dl
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 3 rkl
    Persilja
  • 2 rkl
    Pihlajanmarja

Reseptin ravintosisältö

Energia 297 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.7 mg
  • Rauta 6 mg
  • Kalsium 33.7 mg
  • Natrium 1035.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Proteiini 31.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Rasva 16.2 g
Jaa sivu