Hirvisuikalepannu

G
4 annosta

Valmistusohje

400 g hirven ulko- tai sisäpaistia tai lapaa
100-150 g siankylkeä tai pekonia
2-3 sipulia
suolaa
mustapippuria
5-6 katajanmarjaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl esikäsiteltyjä, kypsennettyjä metsäsieniä
4-6 dl lihalientä
n.1 dl olutta
1-2 rkl tomaattipyreetä
persiljaa

  1. Leikkaa hirvenliha ja siankylki/pekoni suikaleiksi.
  2. Hienonna kuoritut sipulit.
  3. Ruskista kuumassa padassa ensin siankylkisuikaleet, lisää sitten joukkoon hirvisuikaleet ja paista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää pataan sipulit ja kuullottele hetki.
  5. Lisää joukkoon murskatut katajanmarjat ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää lihalientä niin että kastikkeen ja lihan suhde on sopiva.
  6. Anna hautua kannen alla reilu puoli tuntia, sekoita välillä ja lisää lihalientä jos tarvetta.
  7. Lisää tomaattipyree, paloitellut sienet ja olut. Hauduta vielä niin kauan, että liha on mureaa.  Hirvenliha vaatii pitkän haudutusajan mureutuakseen.
  8. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
  9. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja viinimarjahyytelön kera

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • Energia 297 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.7 mg
  • Rauta 6 mg
  • Kalsium 33.7 mg
  • Natrium 1035.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Proteiini 31.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Rasva 16.2 g