Hirvisuikalepannu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Hirvipannu_vaaka_3.jpg
Hirvisuikalepannu
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
400 g hirven ulko- tai sisäpaistia tai lapaa
100-150 g siankylkeä tai pekonia
2-3 sipulia
suolaa
mustapippuria
5-6 katajanmarjaa
2 valkosipulinkynttä
2 dl esikäsiteltyjä, kypsennettyjä metsäsieniä
4-6 dl lihalientä
n.1 dl olutta
1-2 rkl tomaattipyreetä
persiljaa
- Leikkaa hirvenliha ja siankylki/pekoni suikaleiksi.
- Hienonna kuoritut sipulit.
- Ruskista kuumassa padassa ensin siankylkisuikaleet, lisää sitten joukkoon hirvisuikaleet ja paista. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää pataan sipulit ja kuullottele hetki.
- Lisää joukkoon murskatut katajanmarjat ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää lihalientä niin että kastikkeen ja lihan suhde on sopiva.
- Anna hautua kannen alla reilu puoli tuntia, sekoita välillä ja lisää lihalientä jos tarvetta.
- Lisää tomaattipyree, paloitellut sienet ja olut. Hauduta vielä niin kauan, että liha on mureaa. Hirvenliha vaatii pitkän haudutusajan mureutuakseen.
- Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja viinimarjahyytelön kera
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 297 kcal/annos
- C-vitamiini 14.7 mg
- Rauta 6 mg
- Kalsium 33.7 mg
- Natrium 1035.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
- Proteiini 31.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
- Rasva 16.2 g
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
400 gHirvenpaisti
-
125 gSiankylki
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
7 gValkosipuli
-
2 dlSieni, paistettu
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlLihaliemi, laimennettu
-
1/6 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
3 rklPersilja
-
2 rklPihlajanmarja