Hiutalepuuro mikrossa, yhden hengen annos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9745.jpg
-
Avainsanat:
- Junnukokki (lapsille)
- Maidoton
- Munaton
- Puurot ja myslit
Valmistusohje
2 dl vettä
¾ dl puurohiutaleita (esim. kaura-, ruis-, ohra- tai vehnähiutaleita)
pieni ripaus suolaa
- Mittaa ainekset lautaselle.
- Kuumenna mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia välillä kerran sekoittaen.
- Hauduta kypsäksi puolella teholla 1-2 minuuttia.
- Sekoita kerran haudutuksen välillä. Mausta ripauksella suolaa.
–
Syö puuro maidon ja marjojen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 19.3 mg
- Natrium 1165.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Sokerit 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19 g
- Proteiini 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 2.2 g
Ainesosat
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
3/4 dlKaurahiutale
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola