Hölskytyskurkut

Isoäidin kurkuilla on monta nimeä, mummon kurkut, tillikurkut ja hölskytyskurkut. Nämä kuuluvat jokakesäisiin herkkuihin jota pitää tehdä.

4 annosta

Valmistusohje

250 g kurkkua
½ tl suolaa
1 rkl etikkaa
1 rkl sokeria
hienonnettua tilliä

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita viipaleet/kuutiot syvälle lautaselle tai purkkiin. Ripottele päälle suolaa. Sulje purkki, tai laita toinen lautanen syvän lautasen päälle.
  3. Hölskytä kurkkuviipaleita rasiassa tai lautasten välissä jonkin aikaa, jotta kurkuista alkaa irrota nestettä.
  4. Mausta kurkut etikalla, sokerilla ja tillillä.
  5. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 23 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.5 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 294.6 mg
  • Kalsium 16.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 5.2 mg

Testattu Marttakeittiössä