Ainesosat

  • 1200 g
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 1 1/2 dl
    Hunaja

Reseptin ravintosisältö

Energia 252 kcal/annos
  • C-vitamiini 101.5 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 67 mg
  • Natrium 7 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Sokerit 46.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 59.9 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 2.1 g

Valmistusohje

noin 10 keskikokoista sitruunaa
1 ½ dl hunajaa
keskikokoinen astia, jossa on tiivis kansi
kivennäisvettä

  1. Pese sitruunan huolellisesti haalealla vedellä.
  2. Viipaloi sitruunat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Poimi mahdollisimman paljon siemeniä pois, samoin sitruunoiden päätyviipaleet.
  3. Lado sitruunaviipaleet astiaan.
  4. Kaada hunaja sitruunoiden päälle. Hunaja valuu hitaasti sitruunaviipaleiden väliin, joten ole kärsivällinen.
  5. Sulje astia tiiviisti. Laita astia jääkaappiin noin 6-8 tunniksi. Käännä astia 3-4 tunnin kuluttua ympäri. Varmista, että kansi on tiiviisti paikoillaan.

    Sekoita sitruunatiivistettä kivennäisveden joukkoon
    (1 osa tiivistettä, 3-4 osaa kivennäisvettä) ja nauti kylmänä.
Jaa sivu