Hunaja-sitruunajuoma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/hunajasitruunajuoma1.jpg
Hunaja-sitruunajuoma
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
Valmistusohje
noin 10 keskikokoista sitruunaa
1 ½ dl hunajaa
keskikokoinen astia, jossa on tiivis kansi
kivennäisvettä
- Pese sitruunan huolellisesti haalealla vedellä.
- Viipaloi sitruunat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Poimi mahdollisimman paljon siemeniä pois, samoin sitruunoiden päätyviipaleet.
- Lado sitruunaviipaleet astiaan.
- Kaada hunaja sitruunoiden päälle. Hunaja valuu hitaasti sitruunaviipaleiden väliin, joten ole kärsivällinen.
- Sulje astia tiiviisti. Laita astia jääkaappiin noin 6-8 tunniksi. Käännä astia 3-4 tunnin kuluttua ympäri. Varmista, että kansi on tiiviisti paikoillaan.
–
Sekoita sitruunatiivistettä kivennäisveden joukkoon
(1 osa tiivistettä, 3-4 osaa kivennäisvettä) ja nauti kylmänä.
0.97 kg CO2 ekv
- Energia 252 kcal/annos
- C-vitamiini 101.5 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 67 mg
- Natrium 7 mg
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Sokerit 46.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 59.9 g
- Proteiini 1.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 2.1 g
Pääraaka-aineet
-
1200 gSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
1 1/2 dlHunaja