Hunajainen naurisvuoka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Hunajainen_naurisvuoka_vaaka1.jpg
Hunajainen naurisvuoka
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg nauriita
1-2 sipulia
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl hunajaa
2 dl ruokakermaa
- Kuori ja leikkaa nauriit ja sipulit pieniksi paloiksi.
- Laita kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja peitä foliolla.
- Kypsennä 200°C:ssa uunissa noin tunnin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Testattu Marttakeittiössä
0.91 kg CO2 ekv
- Energia 190 kcal/annos
- Rasva 8.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
- Proteiini 4.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.2 g
- Sokerit 20.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Natrium 681.8 mg
- Kalsium 121.3 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 104.2 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
2 rklHunaja
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 rklRuohosipuli
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1000 gNauris