Hunajainen naurisvuoka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Hunajainen_naurisvuoka_vaaka1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
- Syksy
Valmistusohje
1 kg nauriita
1-2 sipulia
2-3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
3 rkl hunajaa
2 dl ruokakermaa
- Kuori ja leikkaa nauriit ja sipulit pieniksi paloiksi.
- Laita kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja peitä foliolla.
- Kypsennä 200°C:ssa uunissa noin tunnin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 104.4 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 121.5 mg
- Natrium 681.9 mg
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Sokerit 24.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.2 g
- Proteiini 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
- Rasva 8.2 g
Ainesosat
-
1000 gNauris
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 1/2 rklRuohosipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlValkopippuri
-
3 rklHunaja
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %