Valmistusohje

1 kg nauriita
1-2 sipulia
2-3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
3 rkl hunajaa
2 dl ruokakermaa

  1. Kuori ja leikkaa nauriit ja sipulit pieniksi paloiksi.
  2. Laita kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja peitä foliolla.
  3. Kypsennä 200°C:ssa uunissa noin tunnin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Ainesosat

  • 1000 g
    Nauris
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 rkl
    Ruohosipuli
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Hunaja
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 206 kcal/annos
  • C-vitamiini 104.4 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 121.5 mg
  • Natrium 681.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 24.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.2 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 8.2 g
Jaa sivu