Valmistusohje

1 kg kuutioituja juureksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, punajuurta)
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa

1.Kuori juurekset. Paloittele ne aikuisen peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
2.Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
3.Sekoita öljy, hunaja ja mausteet kulhossa. Pyöräytä juurekset ja sipulit seoksessa.
4.Levitä juures-sipuliseos uunipellille leivinpaperin päälle.
5.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kypsiä. Sekoita välillä.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 100 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 194.7 mg
  • Kalsium 43.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 24.8 mg