Valmistusohje

1 kg kuutioituja juureksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, punajuurta)
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa

Kuori juurekset. Paloittele ne aikuisen peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, hunaja ja vesi kulhossa. Pyöräytä kasvikset seoksessa.

Peitä reunallinen uunipannu leivinpaperilla ja levitä juures- ja sipulipalat sen päälle. Paista juureksia 200-asteisen uunin keskitasolla
30–40 minuuttia. Sekoita välillä.

Ripottele kypsien juureksien päälle yrttisuolaa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 100 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 43.6 mg
  • Natrium 194.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 3.7 g

Kommentit (2)

  1. Myös sipuli on kielletty fodmap-ruokavaliota noudattavalta.

  2. Resepti on varmasti hyvä ja toimiva, mutta hunajaa sisältävä resepti ei sovi fodmap-ruokavaliota noudattavalle.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*