Hunajaiset uunijuurekset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/11/uunissapaahdetutjuurekset_netti.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 kg kuutioituja juureksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, punajuurta)
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa
Kuori juurekset. Paloittele ne aikuisen peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, hunaja ja vesi kulhossa. Pyöräytä kasvikset seoksessa.
Peitä reunallinen uunipannu leivinpaperilla ja levitä juures- ja sipulipalat sen päälle. Paista juureksia 200-asteisen uunin keskitasolla
30–40 minuuttia. Sekoita välillä.
Ripottele kypsien juureksien päälle yrttisuolaa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
100
kcal/annos
- C-vitamiini 24.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 43.6 mg
- Natrium 194.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Sokerit 11.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 3.7 g
Ainesosat
-
250 gPorkkana
-
250 gLanttu
-
250 gPalsternakka
-
250 gPunajuuri
-
2 kplSipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
2 rklHunaja
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %