Valmistusohje

yhteensä noin 1 kg kuutioituja juureksia:
porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, punajuurta

2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa

1. Kuori juurekset.
2. Paloittele ne aikuisen peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
3. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
4. Sekoita öljy, hunaja ja vesi kulhossa. Pyöräytä kasvikset seoksessa.
5. Peitä reunallinen uunipannu leivinpaperilla ja levitä juures- ja sipulipalat sen päälle.
6. Paista juureksia 200°C:sen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.
7. Ripottele kypsien juureksien päälle yrttisuolaa.

Ainesosat

  • 500 g
    Porkkana
  • 500 g
    Palsternakka
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Hunaja
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 111 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.3 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 55.2 mg
  • Natrium 187.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 11.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
  • Proteiini 0.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 3.8 g
Jaa sivu