Ilomantsilaiset vatruskat

4 annosta

Valmistusohje

½ l vettä
1 ½ dl riisiä
½ tl suolaa
nokare voita

Taikina:
2  l  perunoita
1 dl  vehnäjauhoja
1 tl  suolaa
1 muna

Voiteluun 1: kananmuna

Voiteluun 2: 1 dl  voisulaa

  1. Keitä riisejä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia.
  2. Huuhtele kypsät riisit kylmällä vedellä irtonaisiksi ja lisää joukkoon nokare voita.
  3. Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina ja jauha ne raastinmyllyllä.
  4. Sekoita jäähtyneeseen perunamassaan muna, jauhot ja suola.
  5. Taputtele taikinasta noin puolen sentin tai sentin paksuisia ja noin kymmenen senttiä läpimitaltaan olevia kakkaroita.
  6. Pane kakkaran toiselle puolelle ruokalusikallinen riisitäytettä, käännä toinen puoli päälle ja sulje reunat lautasen syrjällä.
  7. Voitele vatruskat kananmunalla.
  8. Paista vatruskat 250°C:ssa uunissa noin 10 minuuttia.
  9. Voitele kuumat vatruskat voisulalla.

    Tarjoa munavoin kanssa.

Katso video

Hiilijalanjälki
0.97 kg CO2 ekv
  • Energia 583 kcal/annos
  • Rasva 27.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.9 g
  • Proteiini 12.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 75.1 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 6851 mg
  • Kalsium 70.6 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 21.3 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus