Ilomantsilaiset vatruskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Vatruskat.png
Ilomantsilaiset vatruskat
-
Avainsanat:
- Perinneherkut
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
½ l vettä
1 ½ dl riisiä
½ tl suolaa
nokare voita
Taikina:
2 l perunoita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
Voiteluun 1: kananmuna
Voiteluun 2: 1 dl voisulaa
- Keitä riisejä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia.
- Huuhtele kypsät riisit kylmällä vedellä irtonaisiksi ja lisää joukkoon nokare voita.
- Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina ja jauha ne raastinmyllyllä.
- Sekoita jäähtyneeseen perunamassaan muna, jauhot ja suola.
- Taputtele taikinasta noin puolen sentin tai sentin paksuisia ja noin kymmenen senttiä läpimitaltaan olevia kakkaroita.
- Pane kakkaran toiselle puolelle ruokalusikallinen riisitäytettä, käännä toinen puoli päälle ja sulje reunat lautasen syrjällä.
- Voitele vatruskat kananmunalla.
- Paista vatruskat 250°C:ssa uunissa noin 10 minuuttia.
- Voitele kuumat vatruskat voisulalla.
–
Tarjoa munavoin kanssa.
Katso video
0.97 kg CO2 ekv
- Energia 583 kcal/annos
- Rasva 27.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 15.9 g
- Proteiini 12.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 75.1 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 6851 mg
- Kalsium 70.6 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 21.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 dlVoi
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1000 gPeruna, punnittu kuorineen
-
20 gVoi
-
1/2 dlRuokasuola, jodioitu
-
1 1/2 dlRiisi pitkäjyväinen, puuroutumaton
-
5 dlVesi, vesijohtovesi