Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 dl
    Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton
  • 1/2 dl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 20 g
    Voi
  • 1000 g
    Peruna, punnittu kuorineen
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 583 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.3 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 70.6 mg
  • Natrium 6851 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 75.1 g
  • Proteiini 12.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.9 g
  • Rasva 27.1 g

Valmistusohje

½ l vettä
1 ½ dl riisiä
½ tl suolaa
nokare voita

Taikina:
2  l  perunoita
1 dl  vehnäjauhoja
1 tl  suolaa
1 muna

Voiteluun 1: kananmuna

Voiteluun 2: 1 dl  voisulaa

  1. Keitä riisejä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia.
  2. Huuhtele kypsät riisit kylmällä vedellä irtonaisiksi ja lisää joukkoon nokare voita.
  3. Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina ja jauha ne raastinmyllyllä.
  4. Sekoita jäähtyneeseen perunamassaan muna, jauhot ja suola.
  5. Taputtele taikinasta noin puolen sentin tai sentin paksuisia ja noin kymmenen senttiä läpimitaltaan olevia kakkaroita.
  6. Pane kakkaran toiselle puolelle ruokalusikallinen riisitäytettä, käännä toinen puoli päälle ja sulje reunat lautasen syrjällä.
  7. Voitele vatruskat kananmunalla.
  8. Paista vatruskat 250°C:ssa uunissa noin 10 minuuttia.
  9. Voitele kuumat vatruskat voisulalla.

    Tarjoa munavoin kanssa.

Katso video

Jaa sivu