Valmistusohje

2 1/2 kg perunoita
3/4 dl vehnäjauhoja
noin 1/2 l maitoa
suolaa
1-2 rkl siirappia
(voita)

1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta.
2. Pese ja kuori perunat ja keitä ne suolattomassa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen ja survo perunat.
3. Anna perunasurvoksen jäähtyä hieman kättä lämpöisemmäksi. Ohenna survosta parilla kolmella desillä lämmintä keitinvettä. Perunamassan pitää olla 55-75°C, jotta peruna imeltyy.
4. Lisää massaan puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.
5. Pane kannella peitetty perunamuusikattila noin 60°C:seen uuniin imeltymään.
6. Sekoita puolen tunnin kuluttua loput jauhot. Jatka imeltämistä vähintään 3-4 tuntia. Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun.
7. Lisää imeltyneeseen soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen.
8. Mausta seos suolalla ja tarvittaessa siirapilla.
9. Kaada seos voideltuun uunivuokaan vain puolilleen, sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana. Jos haluat, pane pari voinokaretta pinnalle.
10. Paista laatikkoa 150°C:ssa pari 3 tuntia.

Ainesosat

  • 2500 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 3/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 1/2 rkl
    Siirappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 119 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.4 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 38.4 mg
  • Natrium 70.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.6 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 0.7 g
Jaa sivu