Injera Etiopiasta

10 annosta

Valmistusohje

1,4 l vettä
200 g teff-jauhoja
(1 tl kuivahiivaa; ei välttämätön)

  • 1. PÄIVÄ:
    Mittaa jauhot kulhoon. Lisää viileä vesi (ja kuivahiiva) vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Peitä kulho ja jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön vähintään päiväksi.
  • 2. PÄIVÄ
  • Kaada tai kaavi taikinan pinnalle kertynyt hera pois.
  • Ota pari kauhallista taikinaa pieneen kattilaan, lisää tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Keitä, kunnes seos on puuromaista.
  • Lisää seos takaisin muun taikinan sekaan, sekoita hyvin ja anna taikinan tekeytyä vielä tunti.
  • Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä, niin että saat sakeahkon, lettutaikinaa muistuttavan taikinan.
  • Kuumenna muurinpohjapannu tai suuri paistinpannu. Sivele pannun pinta kevyesti öljyllä tai voilla.
  • Paista taikinasta ohuita, suuria lettuja.

Tutustu Marttojen tekemään työhön Etiopiassa täällä.

Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 66 kcal/annos
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 9.4 mg
  • Natrium 2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.5 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.5 g