Injera Etiopiasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/02/Injera-scaled.jpg
Injera Etiopiasta
-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
Valmistusohje
1,4 l vettä
200 g teff-jauhoja
(1 tl kuivahiivaa; ei välttämätön)
- 1. PÄIVÄ:
Mittaa jauhot kulhoon. Lisää viileä vesi (ja kuivahiiva) vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. - Peitä kulho ja jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön vähintään päiväksi.
- 2. PÄIVÄ
- Kaada tai kaavi taikinan pinnalle kertynyt hera pois.
- Ota pari kauhallista taikinaa pieneen kattilaan, lisää tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi.
- Keitä, kunnes seos on puuromaista.
- Lisää seos takaisin muun taikinan sekaan, sekoita hyvin ja anna taikinan tekeytyä vielä tunti.
- Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä, niin että saat sakeahkon, lettutaikinaa muistuttavan taikinan.
- Kuumenna muurinpohjapannu tai suuri paistinpannu. Sivele pannun pinta kevyesti öljyllä tai voilla.
- Paista taikinasta ohuita, suuria lettuja.
0.06 kg CO2 ekv
- Energia 66 kcal/annos
- Rauta 1 mg
- Kalsium 9.4 mg
- Natrium 2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Sokerit 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.5 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.5 g
Ainesosat
-
1400 gvettä (1,4 litraa)
-
200 gteff-jauhoja
-
5 gkuivahiivaa (1 tl) (ei välttämätön)