Inkiväärisima

G
40 annosta

Valmistusohje

100 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
1 dl hunajaa
2 sitruunaa
herneen kokoinen pala tuorehiivaa

  1. Kuori inkiväärijuuri ja paloittele se kattilaan. Lisää joukkoon sokerit.
  2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Lisää kattilaan kiehuvan kuuma vesi. Sekoita niin että sokerit liukenevat.
  3. Lisää juomaan hunaja, puristettu sitruunan mehu ja loput vedestä kylmänä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (+37).
  4. Sekoita hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää kattilaan
  5. Peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä yön yli.
  6. Siivilöi ja pullota puhtaisiin pulloihin, joissa on teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Korkita pullot kevyesti ja siirrä kylmään.
  7. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Tähän menee säilytyslämpötilasta riippuen 3-7 päivää.
Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
  • Energia 95 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 0 mg
  • Kalsium 6.7 mg
  • Natrium 2.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 22.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g