Inkiväärisima

G
40 annosta

Valmistusohje

100 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
1 dl hunajaa
2 sitruunaa
1/2 tl hiivaa

  1. Kuori inkiväärijuuri ja paloittele se astiaan.
  2. Kiehauta puolet vedestä.
  3. Kaada astiaan sokerit ja kiehuva vesi. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi.
  4. Lisää juomaan hunaja, puristettu sitruunan mehu ja loppu vedestä.
  5. Sekoita hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää astiaan.
  6. Peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä yön yli.
  7. Siivilöi ja pullota.

    Sima on valmista nautittavaksi kolmen vuorokauden kuluttua.
Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
  • Energia 95 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 0 mg
  • Kalsium 6.7 mg
  • Natrium 2.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 22.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g