Intialainen kotijuusto-pinaattikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/2_kotijuusto_pinaattukastike_vaaka_H-640x400-1521620447-1.jpg
Intialainen kotijuusto-pinaattikastike
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juusto- ja munaruoat
- Kastikkeet
- Munaton
Valmistusohje
1 pkt kotijuustoa (250 g)
kasvirasvaa paistamiseen
1 ps (pakaste)pinaattia (200 g) tai kiehautettua, hienonnettua nokkosta
1–2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl ruokakermaa (15%)
1 rkl sitruunamehua
- Kuivaa kotijuusto paperilla ja kuutioi se suurehkoiksi paloiksi. Paista palat kuumalla pannulla tilkassa rasvaa joka puolelta hieman ruskeiksi. Varo, ettei juusto sula. Siirrä paistetut juustopalat sivuun.
- Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja valuta siivilässä.
- Lisää paistinpannulle vielä rasvaa ja kuullota siinä hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Paista hetki ja mittaa joukkoon kerma. Anna kerman kevyesti kiehahtaa ja lisää valutettu pinaatti, juustokuutiot sekä sitruunamehu.
- Tarjoa esimerkiksi keitettyjen kaurasuurimoiden kanssa.