Intialainen kotijuusto-pinaattikastike

G

Valmistusohje

1 pkt kotijuustoa (250 g)
kasvirasvaa paistamiseen
1 ps (pakaste)pinaattia (200 g) tai kiehautettua, hienonnettua nokkosta
1–2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl ruokakermaa (15%)
1 rkl sitruunamehua

  1. Kuivaa kotijuusto paperilla ja kuutioi se suurehkoiksi paloiksi. Paista palat kuumalla pannulla tilkassa rasvaa joka puolelta hieman ruskeiksi. Varo, ettei juusto sula. Siirrä paistetut juustopalat sivuun.
  2. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja valuta siivilässä.
  3. Lisää paistinpannulle vielä rasvaa ja kuullota siinä hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Paista hetki ja mittaa joukkoon kerma. Anna kerman kevyesti kiehahtaa ja lisää valutettu pinaatti, juustokuutiot sekä sitruunamehu.
  4. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen kaurasuurimoiden kanssa.