Valmistusohje

5 dl vettä
1 rkl teelehtiä
2 viipaletta tuoretta inkivääriä
3 rkl sokeria
¼ tl kardemummansiemeniä
1 dl maitoa
(½ rkl sitruunamehua)

  1. Mittaa vesi ja muut aineet maitoa lukuun ottamatta kattilaan.
  2. Kuumenna ja anna kiehua pari minuuttia.
  3. Lisää maito ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.
  4. Siivilöi kuppeihin ja tarjoile heti.

Vinkki: Kokeile teen maustamiseen eri mausteita, tähtianista, kanelitankoa, neilikoita…

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 50 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 34.9 mg
  • Natrium 12.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 10.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.9 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 0.5 g
Jaa sivu