Valmistusohje

5 dl vettä
1 rkl teelehtiä
2 viipaletta tuoretta inkivääriä
3 rkl sokeria
¼ tl kardemummansiemeniä
1 dl maitoa
(½ rkl sitruunamehua)

  1. Mittaa vesi ja muut aineet maitoa lukuun ottamatta kattilaan.
  2. Kuumenna ja anna kiehua pari minuuttia.
  3. Lisää maito ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.
  4. Siivilöi kuppeihin ja tarjoile heti.

Vinkki: Kokeile teen maustamiseen eri mausteita, tähtianista, kanelitankoa, neilikoita…

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 50 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.9 g
  • Sokerit 10.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 12.3 mg
  • Kalsium 34.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 0.4 mg
Jaa sivu