Valmistusohje

200 g kotijuustoa tai leipäjuustoa
1 punasipuli
2 kypsää tomaattia
250 g kookosmaitoa
rypsiöljyä
0,5 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl mantelilastuja
korianteria

Currytahna
1 rkl rypsiöljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl viherpippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl chilihiutaleita tai jauhetta
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
2 tuoretta vihreää chiliä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl (karkeaa) merisuolaa

Inkivääririisi
pala inkivääriä
4 dl basmatiriisiä
vettä

  1. Tee ensin currytahna. Lisää pannulle öljy ja kuumenna miedolla lämmöllä. Lisää sinapinsiemenet ja paista, kunnes siemenet alkavat poksua. Lisää siemenet mortteliin ja anna jäähtyä. Laita muut kuivat mausteet mortteliin. Murskaa mausteet keskenään.
  2. Kuori ja pilko valkosipulit, inkivääri ja vihreät chilit. Lisää ne mortteliin yksitellen ja jauha välillä. Kun kaikki currytahnan ainekset on jauhettu keskenään, jatka jauhamista, kunnes tahna on sileää. Voit myös tehdä tahnan sauvasekoittimen kulhossa. Lisää lopuksi tomaattipyre ja mausta suolalla.
  3. Huuhtele riisi kattilassa. Laske riisin päälle vettä niin, että vedenpinta on noin yhden senttimetrin verran riisin yläpuolella. Kuori inkivääri. Höylää juustohöylällä muutama ohut lastu inkivääristä ja lisää ne riisin joukkoon.
  4. Keitä riisiä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Laske levyn lämpötila minimille ja laita kansi kattilan päälle. Pidä kattilaa levyllä kansi tiukasti kiinni noin 20 minuuttia, jonka jälkeen levyn voi sammuttaa. Avaa kansi vasta kun muu ruoka on valmista.
  5. Pilko punasipuli. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä ja lisää sipuli. Kuullota 5 minuuttia tai kunnes sipuli on läpikuultavaa. Käännä lämpöä pienemmälle ja lisää currytahna pannuun. Sekoita.
  6. Pilko tomaatit ja lisää ne pannuun. Paista muutama minuutti ja lisää kookosmaito. Anna curryn hautua 15–20 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Pilko leipäjuusto kuutioksi ja lisää se curryyn. Älä sekoita vaan anna juuston lämmetä.
  7. Viimeistele curry jogurtilla, mantelilastuilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa inkivääririisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 508 kcal/annos
  • Rasva 32.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19.4 g
  • Proteiini 22.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.4 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 725.5 mg
  • Kalsium 481 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 40.9 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*