Isoäidin salaatti

Perinteisessä isoäidin salaatissa keitetyt kananmunat viihtyvät vihreällä pedillä kera kastikkeen. Retiisit tuovat väriä salaattiin ja halutessasi voit koristella salaatin ketunleivän lehdillä ja kukilla.

G
4 annosta

Valmistusohje

1 keräsalaatti
(muutama retiisi)
3 kananmunaa
ruohosipulia (ja esim. ketunleivän lehtiä ja kukkia)

Kastike:
1 dl kuohukermaa tai kermaviiliä
0,25 tl suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 rkl etikkaa
0,5 rkl sinappia
0,25 tl sokeria

1.Keitä ja kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
2.Huuhtele ja valuta salaatti hyvin. Revi salaatinlehdet, hienonna valkuaiset ja kokoa niistä salaatti kerroksittain.
3.Pilko halutessasi joukkoon muutama retiisi.
4.Valmista kastike. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Hienonna keltuaiset ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
5.Tarjoa kastike erikseen tai salaatin joukossa.
6.Koristele salaatti silputulla ruohosipulilla (ja esimerkiksi ketunleivän lehdillä ja kukilla).

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 148 kcal/annos
  • Rasva 12.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 388.3 mg
  • Kalsium 60.7 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 8.2 mg