Isoäidin salaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/1D2A7977-1.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
Valmistusohje
1–2 ruukkua lehtisalaattia
(muutama retiisi)
2 kananmunaa
ruohosipulia (ja esim. ketunleivän lehtiä ja kukkia)
Kastike:
2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä
1 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
2 rkl etikkaa
2 rkl sinappia
2 rkl sokeria
Keitä ja kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Huuhtele ja valuta salaatti. Revi salaatinlehdet, hienonna valkuaiset ja kokoa niistä salaatti kerroksittain. Pilko halutessasi joukkoon muutama retiisi.
Valmista kastike. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Hienonna keltuaiset ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
Tarjoa kastike erikseen tai salaatin joukossa. Koristele salaatti silputulla ruohosipulilla (ja esimerkiksi ketunleivän lehdillä ja kukilla).
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
283
kcal/annos
- C-vitamiini 33.6 mg
- Rauta 3.1 mg
- Kalsium 161.1 mg
- Natrium 798.3 mg
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Sokerit 11 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18 g
- Proteiini 7.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.3 g
- Rasva 21.6 g
Ainesosat
-
1000 gSalaatti, vihreä
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
100 gRuohosipuli
-
200 gKuohukerma
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklEtikka, siideri
-
2 rklSinappi
-
2 rklSokeri