Valmistusohje

1 keräsalaatti
(muutama retiisi)
3 kananmunaa
ruohosipulia (ja esim. ketunleivän lehtiä ja kukkia)

Kastike:
1 dl kuohukermaa tai kermaviiliä
0,25 tl suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 rkl etikkaa
0,5 rkl sinappia
0,25 tl sokeria

1.Keitä ja kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
2.Huuhtele ja valuta salaatti hyvin. Revi salaatinlehdet, hienonna valkuaiset ja kokoa niistä salaatti kerroksittain.
3.Pilko halutessasi joukkoon muutama retiisi.
4.Valmista kastike. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Hienonna keltuaiset ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
5.Tarjoa kastike erikseen tai salaatin joukossa.
6.Koristele salaatti silputulla ruohosipulilla (ja esimerkiksi ketunleivän lehdillä ja kukilla).

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 12.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 388.3 mg
  • Kalsium 60.7 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 8.2 mg