Italialainen fenkolisalaatti

4 annosta

Valmistusohje

1 annos peruskastiketta (ohje alla)

1 rkl jyväsinappia
1 fenkoli
1 sydän- tai romanescosalaatti
n. 300 g punakaalia
2 veriappelsiinia tai appelsiinia
1 dl oliiveja
n. 70 g ilmakuivattua kinkkua
2-3 siivua leipää kuutioituna

Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä

  1. Tee salaattikulhon pohjalle peruskastike. Lisää joukkoon jyväsinappi.
  2. Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.
  3. Kuori ja paloittele tai siivuta sitruksetja lisää kulhoon.
  4. Kääntele kastike salaatin sekaan. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.

Vinkki: Tähän salaattiin sopivat edellisen päivän perunat kuutioituna. Lisää ne salaatin ensimmäisenä, niin ne saavat reilusti kastiketta pintaan.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 314 kcal/annos
  • C-vitamiini 123 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 180.4 mg
  • Natrium 1411 mg
  • Kuitu, kokonais- 8 g
  • Sokerit 17.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.1 g
  • Proteiini 11 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 17.2 g