Italialainen fenkolisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_salaatit_vaaka_H.jpg
Italialainen fenkolisalaatti
-
Avainsanat:
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Kevät
- Liha
- Maidoton
- Salaatit
- Talvi
Valmistusohje
1 annos peruskastiketta (ohje alla)
1 rkl jyväsinappia
1 fenkoli
1 sydän- tai romanescosalaatti
n. 300 g punakaalia
2 veriappelsiinia tai appelsiinia
1 dl oliiveja
n. 70 g ilmakuivattua kinkkua
2-3 siivua leipää kuutioituna
Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
- Tee salaattikulhon pohjalle peruskastike. Lisää joukkoon jyväsinappi.
- Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.
- Kuori ja paloittele tai siivuta sitruksetja lisää kulhoon.
- Kääntele kastike salaatin sekaan. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.
Vinkki: Tähän salaattiin sopivat edellisen päivän perunat kuutioituna. Lisää ne salaatin ensimmäisenä, niin ne saavat reilusti kastiketta pintaan.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 314 kcal/annos
- C-vitamiini 123 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 180.4 mg
- Natrium 1411 mg
- Kuitu, kokonais- 8 g
- Sokerit 17.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.1 g
- Proteiini 11 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 17.2 g
Pääraaka-aineet
-
50 gSitruunamehu
-
45 gOliiviöljy
-
2 tlHunaja
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklSinappi
-
1 sipuliFenkoli
-
500 gSalaatti, vihreä
-
300 gPunakaali
-
2 kplAppelsiini, kuorittu
-
100 gOliivi, keskiarvo, punnittu kivineen, öljyssä, vihreä/musta
-
70 gKokolihaleikkele, kinkkuleikkele, vähärasvainen, rasvaa 3,1%
-
2 viipaleLeipä, vehnä