Valmistusohje

2 pientä kesäkurpitsaa (noin 400 g)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2–3 rkl oliiviöljyä
noin 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1 1/2 dl parmesaania raastettuna

Tarjoiluun:
250 g pastaa
parmesaania raastettuna

  1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuehkoiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.
  4. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää ainekset paistumaan.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pari kauhallista pastan keitinvettä talteen ja valuta loput pois.
  6. Sekoita paistetun kesäkurpitsan joukkoon suolaa, rouhi päälle mustapippuria ja lisää persilja.
  7. Yhdistä kesäkurpitsaseos pastan kanssa, lisää talteen ottamaasi pastan keitinvettä, että pastasta tulee mehevää.
  8. Lisää myös parmesaaniraastetta. Jaa pasta lautasille.

    Tarjoa pastan kanssa vastaraastettua parmesaania.

Ainesosat

  • 400 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 1 kpl
    Chili, vihreä, tuore
  • 2 1/2 rkl
    Oliiviöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 6 rkl
    Persilja
  • 80 g
    Juusto, parmesaania, kova
  • 250 g
    Pasta, moniviljapasta, keitetty, suolaton

Reseptin ravintosisältö

Energia 250 kcal/annos
  • Rasva 14.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Proteiini 11.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.1 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 865.7 mg
  • Kalsium 268 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 41.2 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu