Italialainen kurpitsapasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kurpitsapastanetti.jpg
Italialainen kurpitsapasta
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
2 pientä kesäkurpitsaa (noin 400 g)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2–3 rkl oliiviöljyä
noin 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1 1/2 dl parmesaania raastettuna
Tarjoiluun:
250 g pastaa
parmesaania raastettuna
- Leikkaa kesäkurpitsa ohuehkoiksi viipaleiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.
- Kuumenna öljyä pannulla ja lisää ainekset paistumaan.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pari kauhallista pastan keitinvettä talteen ja valuta loput pois.
- Sekoita paistetun kesäkurpitsan joukkoon suolaa, rouhi päälle mustapippuria ja lisää persilja.
- Yhdistä kesäkurpitsaseos pastan kanssa, lisää talteen ottamaasi pastan keitinvettä, että pastasta tulee mehevää.
- Lisää myös parmesaaniraastetta. Jaa pasta lautasille.
–
Tarjoa pastan kanssa vastaraastettua parmesaania.
0.78 kg CO2 ekv
- Energia 250 kcal/annos
- Rasva 14.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
- Proteiini 11.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.1 g
- Sokerit 3.9 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 865.7 mg
- Kalsium 268 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 41.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
400 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10.5 gValkosipuli
-
2 1/2 rklOliiviöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
6 rklPersilja
-
80 gJuusto, parmesaania, kova
-
250 gPasta, moniviljapasta, keitetty, suolaton
-
1 kplChili, vihreä, tuore