Valmistusohje

2 keltaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
4-6 viipaletta (kuivahtanutta) maalaisleipää
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 nippu kevätsipulia
1 pkt (125 g) mozzarellaa
1 pieni purkki (100 g) mustia oliiveja
1 pieni purkki (35 g) kapriksia
öljyä paistamiseen
koristeeksi
basilikaa

kastike
½ dl oliiviöljyä
¼ dl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
(ripaus sokeria)

  1. Huuhtele ja kuivaa paprikat. Grillaa paprikat grillissä tai uunissa, kunnes niiden kuori kupruilee ja muuttuu mustaksi (noin 10 minuuttia). Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kuori jäähtyneet paprikat, poista kanta ja siemenet. Paloittele.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista kauniin värisiksi.
  3. Kuutioi leivät ja paista pintaan kaunis väri.
  4. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipuli ja freesaa.
  5. Laita kaikki kasvikset tajoiluastiaan. Revi tai kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäkuutioiden kanssa.
  6. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaattiin. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia.
  7. Riivi salaatin päälle basilikaa ennen tarjoilua.
  • Voit  tarjota leipäkuutiot myös erillisessä astiassa, jolloin salaatti on gluteeniton.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*